info@ovsgravenpolder.nl
06-20903545

Oplossing puzzel

Ralph deed de eerste selectie!

 Oplossing en prijswinnaars Schoonmaakpuzzel Maartnummer 2019

Een vorig prijswinnaar liet ons weten: “Ik heb 100 sponsjes in Het ’s-Gravenpoldertje geteld”.

Hieruit blijkt maar weer eens dat resultaten uit het verleden geen garantie zijn voor de toekomst. Met 100 sponsjes mis je nog altijd bijna 10 % van het totaal aantal verstopte sponsjes.

Ook een inzender die ons meldde: “Wat was het moeilijk!! Soms de loep erbij gepakt. Ik telde 101 sponsjes” zat er dus nog behoorlijk naast. “Totaal 102 sponsjes”, zo vertolkte één van de 90 inzenders zijn bijdrage en dat was het dus ook niet. “Voor mezelf denk ik dat ik alle sponsjes geteld heb, en ik ben uitgekomen op 103 sponsjes. Ik ben benieuwd naar het juiste getal!” aldus een puzzelaarster. Dat is dus mis gedacht en ook met een bescheiden mening komen we nog niet aan het juiste aantal: “Beste redactie, Volgens mijn bescheiden mening staan er 104 sponsjes in het ’s-Gravenpoldertje. M.v.g.” Zelfs met een leuke zoektocht missen we er nog een paar: “Hallo, Leuk, elke keer zo’n zoektocht door het ‘s-Gravenpoldertje. Ik denk dat ik ze allemaal gevonden heb 🙂 Ik heb 105 sponsjes gevonden. Groetjes” Dan nu de uitkomst van iemand die de puzzel wel altijd oplost maar niet inzend: “Hallo, Wat een leuke puzzel!!!!. Ik maak altijd de puzzel maar stuur hem nooit in. Ik dacht dat ik dat nu wel een keertje moet doen. Bij deze dus de oplossing. Ik hoop dat ik het goed heb!! Ik zal er vast wat over het hoofd hebben gezien, maar is het 106 sponsjes?” Dat was bijna goed, zoals een twintigtal anderen, die er niet wat maar slechts eentje over het hoofd zagen. En tenslotte prijswinnaar 1 die nu eens een keer besloot in te zenden, die schrijft:

“Hallo redactie van het ‘s-Gravenpoldertje, We hebben al vaak de puzzel gemaakt en alles geteld, maar deze keer gaan we het aantal nu eens echt insturen. In de hoop dat we het goed hebben! We hebben 107 sponsjes geteld. Hartelijke groet,”.

Het juiste antwoord is inderdaad 107 sponsjes en dat werd 38 keer gegeven.

Dat betekent dat ruim 40% alle sponsjes heeft gevonden en een kleine 60 % er te weinig of juist teveel geteld heeft. De sponsjes op de voorpagina tellen namelijk niet mee en ook het grotere formaat spons in de advertentie van Dekker facilitaire diensten niet. Het blijft dus een echte puzzel!

Prijsuitreiking door Ina Dekker.

De 4 geldprijzen van elk € 20,00 vielen te beurt aan:

– Marie-Louise Schrijver, Bakkersstraat 5
– Wies Lambregtse, Ligusterstraat 39
– Joas Jacobse, Magnoliastraat 18
– Familie Taal- van Zomeren, Egelantierstraat 10

De 10 schoonmaaksets gingen naar:

1. Tannie Sturm, Burg. Prümerstraat 26
2. D. Hoekman, Kastanjestraat 6
3. Marije de Kok, Esdoornstraat 82
4. Fam. Verhage, Haverhoekseweg 4, Hoedekenskerke
5. Fam. Van der Weele, Magnoliastraat 57
6. Fam. Stokx, Wilgestraat 40
7. Fam. Hoekman, Ligusterstraat 4
8. Fam. Schrijver, Schoorkenszandweg 13
9. Marja Eggebeen, Azalealaan 18, Yerseke
10. Fam. K. Tanis, Langeweg 11

In september maken wij de winnaar bekend mei 2019.