Werkbezoek Paradijsvogel

OVS Nieuwjaarsbijeenkomst-Werkbezoek Paradijsvogel woensdag 14 januari 2019

Eén voor één druppelden ze binnen. De leden van de ondernemersvereniging ’s-Gravenpolder.

Op maandagavond 14 januari was de nieuwjaarsbijeenkomst in het gezellige restaurant Paradijsvogel aan de ’s-Gravenstraat. Eigenaar Frits Edelijn verwelkomde de leden met koffie of thee en keuze uit diverse soorten heerlijk gebak.

Nadat de genodigden elkaar alle goeds hadden toegewenst voor het nieuwe jaar en al een poosje gezellig hadden zitten praten met elkaar, nam Adri Walhout, voorzitter, het woord. Na zijn speech verhuisden we met z’n allen naar de familiekamer voor het volgende programmaonderdeel. Allereerst stelde daar Ronald Bellaart zich aan ons voor. Ronald is de filiaalmanager van de COOP, de vernieuwde supermarkt op het dorp. Deze filiaalhouder, woonachtig in Zwijndrecht, getrouwd en twee kinderen, toert dagelijks op en neer naar “zijn” supermarkt. Hij heeft er zin in om er met veel enthousiasme wat van te gaan maken hier in ons fijne dorp. Als warm welkom wordt hem een boeket bloemen overhandigd.

Hierna krijgt Hans Minnaard voorzitter van de OVS-activiteitencommissie het woord. Hij vertelt wat er dit jaar voor activiteiten worden georganiseerd voor de leden van de OVS.

Dan is onze gastheer zelf aan de beurt. Frits vertelt aan de hand van een diapresentatie over het Chinees restaurant. Nadat het restaurant ooit begon in een klein pand aan het begin van de ’s-Gravenstraat, is het op de huidige locatie uitgebreid tot een groot restaurant met zo’n 150 zitplaatsen. Daarnaast zijn er twee familiekamers met ook nog eens plaats voor 20 á 30 personen. Op woensdag tot en met zondag kan er van het buffet gegeten worden. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om af te halen en catering op locatie behoort ook tot de service van de Paradijsvogel. Het eten kan desgewenst thuisbezorgd worden. Frits rijdt zelf ook dagelijks rond om bestellingen te bezorgen. Zelfs tot in Vlissingen Oost wordt een beroep gedaan op het Chinees restaurant uit ons dorp. Dat betekent dat deze Chinees goed bekend staat tot ver buiten ’s-Gravenpolder. We krijgen een “kijkje” in de keuken waar het vaak een drukke boel is. Dan is het tijd voor een drankje en staan er lekkere hapjes te wachten op het buffet en kunnen we proeven van dat waar De Paradijsvogel goed in is. Bij het naar huis gaan, krijgt iedereen een paar bladen kroepoek mee. Het was een goed bezochte, gezellige, smaakvolle en leerzame bijeenkomst.

 

CW/WU