De Nood Groep BV

s-Gravenpolder heeft een zeer gevarieerd en levendig bedrijfsleven. Deze keer brengen we het binnenkort jubilerend bedrijf De Nood Groep BV op het industrieterrein in de kijker. Lees maar mee hoe een eenmanszaak zich in 20 jaar tijd ontwikkelde tot de gespecialiseerde bloeiende onderneming, die het nu anno 2020 is. We spraken daartoe met de eigenaren van het bedrijf Peter en Corné de Nood.

De Nood Groep BV  (v/h Technisch onderhoudsbedrijf De Nood)

Gezinsaanpak

Peter de Nood zocht uitdaging. Het was 1 april 2000 toen hij op 38-jarige leeftijd een bestelbus kocht en vanuit huis aan de Kerkhoekstraat er op uittrok om reparatie en onderhoud aan heftrucks te bieden. Tot voor die tijd was hij 14 jaar in loondienst als monteur bij een heftruckbedrijf hier in de regio. Daarvoor was hij vrachtwagenchauff eur in het ouderlijk Transportbedrijf De Nood hier in ‘s-Gravenpolder. Zoon Corn. was 15 jaar oud, toen vader zijn bedrijf startte, zat op school en was in zijn vrije tijd veelal in vaders pas gestarte bedrijf te vinden.
Moeder Carla voerde de boekhouding. De diensten die Peter aanbood: reparatie en service op locatie, bleken al spoedig aan te slaan.

Eigen werkplaats

Binnen korte tijd deed zich het gemis aan een eigen werkplaats voelen, waarop Peter in 2002 besloot een kavel grond op het industrieterrein aan te kopen. Zo is en werd Spoorstraat 33 het vestigingsadres. Toen Peter in 2004 een personeelslid monteur zocht hield Corn. niet op zijn vader te overtuigen dat hij daarvoor de meest geschikte persoon was. Ondanks dat hij zijn schoolopleiding nog niet had afgerond ging Peter uiteindelijk overstag. Zo kwam Corn. op 19-jarige leeftijd in dienst van Technisch onderhoudsbedrijf De Nood en van die keus hebben vader en zoon nog geen ogenblik spijt gehad.

Van heftrucks naar meer

De vraag naar diensten van het bedrijf bleef maar toenemen, zodat ook het personeelsbestand gaandeweg werd uitgebreid. Daarnaast werd het dienstenpakket verbreed. Eerst met naast reparatie en onderhoud de verkoop en verhuur van heftrucks met een sterke specialisatie op hydrauliekslangen. Daarna met de verkoop, verhuur en service van reinigingsapparatuur (2006) en vervolgens ook de verkoop, verhuur en service van grondverzetmachines (2008). De huidige activiteiten van de De Nood Groep kunnen kort worden samengevat als de verkoop, verhuur en service van machines.

Service met een hoofdletter

Anno 2020 telt het bedrijf 15 personeelsleden en een aantal vacatures. We vragen deze succesvolle ondernemers, die 1 april a.s. het 20-jarig bestaan vieren met een open dag op vrijdag 3 en zaterdag 4 april a.s.: “Hoe is jullie bedrijf zo kunnen groeien?”. Daarover zijn beiden heel duidelijk: “Dankzij ons personeel zijn we wat we nu zijn”. “We hebben een schitterende club mensen, die gaan voor snelle service op de onmogelijkste plaatsen en tijdstippen”. Die service gekoppeld aan onze grote voorraad hydrauliekslangen en andere onderdelen onderscheidt ons ook van de concurrentie, waardoor we nog lang niet aan het eind van onze groei zijn”.

Wij wensen tot slot dit jubilerend bedrijf hier in ’s-Gravenpolder dan ook nog vele jaren groei toe. Voor de bedrijfsgegevens en de invulling van de vacatures zie de advertentie hiernaast.

AJW/WU