Autobedrijf Rien de Jonge

’s-Gravenpolder heeft een zeer gevarieerd en levendig bedrijfsleven. Deze keer brengen we autobedrijf Rien de Jonge op het industrieterrein in de kijker. We spraken daartoe met het ondernemersechtpaar Rien en Lucie de Jonge.

 

Enthousiast team

Alsof ze pas gestart zijn zo enthousiast komen Rien en zijn vrouw Lucie over tijdens het gesprek op de bedrijfslocatie. In werkelijkheid is autobedrijf Rien de Jonge al 10 jaar gevestigd op de huidige plaats.
Dat is op de hoek van het rijtje bedrijfsunits aan de Rangeerstraat op nummer 43. Rien en Lucie vormen een hecht team. Naast de administratie, receptie, verkoop en toebehoren assisteert Lucie, afkomstig uit het onderwijs, Rien ook bij de montagewerkzaamheden en voor het geval deze gezinsinzet nog tekort schiet assisteert zoon Sven, die als monteur ZZP-er werkzaam is. Zoon Rob is dan weer meer thuis in de IT en ondersteunt op dat vlak.

 

Mobiele start 

Hoe is het bedrijf ontstaan?

Rien heeft na zijn schoolopleiding bij meerdere garages gewerkt, waaronder de Fiat- en BMW garage en is vervolgens in loondienst getreden van de RDW (RijksDienst voor het Wegverkeer). Dit als steekproefcontroleur. Aan deze baan kwam door een reorganisatie een eind, waarna een andere bron van bestaan moest worden gezocht. Deze werd, na intussen nog de avond MTS te hebben behaald, gevonden door middel van opnieuw de RDW. Rien had namelijk

ontdekt dat APK- keuringen ook mobiel konden worden afgenomen.
Vervolgens is hij in heel Zeeland, behalve Zeeuws-Vlaanderen, de kleinere garages afgegaan om die diensten aan te bieden. Daar bleek behoefte aan te bestaan zodat in 1994 mobiele apk-service Rien de Jonge een feit werd.

 

Van mobiel naar vast

In 2010 kwam de RDW met nieuwe eisen voor de mobiele APK- keuringen, waarbij o.a. een volumineuze remmenbank tot het instrumentarium moest gaan behoren. Omdat hiermee de werkzaamheden praktisch niet of nauwelijks uitvoerbaar meer waren en de klandizie aan het teruglopen was doordat (jongere) garagehouders zelf het keurmeesterdiploma behaalden moest opnieuw een vervangende inkomensbron worden gezocht. Rien en Lucie besloten hierop een eigen garage te beginnen. Ze zochten daartoe een pand in de buurt van hun woning gelegen tussen Goes en ’s-Gravenpolder.
Vanwege de al vele in Goes gevestigde garagebedrijven ging de voorkeur uit naar ’s-Gravenpolder en toen daar splinternieuwe bedrijfsunits te koop kwamen was de beslissing snel gemaakt. Met het in eigendom verkrijgen van Rangeerstraat 43 werd het mobiele ondernemerschap afgebouwd en autobedrijf Rien de Jonge vast opgebouwd.

 

Goed en betaalbaar onderhoud

Die opbouw is goed gelukt. Het bedrijf beschikt over een vaste klantenkring, die zodanig veel werk oplevert dat regelmatig zoon Sven moet worden ingehuurd om de opdrachten tijdig uit te kunnen voeren. Bij Rien en Lucie kun je terecht voor alle onderhoud inclusief een BMW specialisme, ze leveren kwaliteit, ze kennen hun klanten, zijn geïnteresseerd in mens en auto, ze leveren snelle service, bieden haal- en brengservice en een leenauto, (helpen) gericht auto’s zoeken en dat allemaal tegen een betaalbare prijs.

Kortom: De slogan goed en betaalbaar onderhoud die het bedrijf hanteert is zeker terecht. Wij wensen deze ondernemers dan ook voor de toekomst evenveel succes als in de afgelopen 10 jaar hier bij ons in ’s-Gravenpolder.

 

AJW/WU