De Witte Print & Design

Rubriek In de Kijker, november 2018

In deze rubriek weer een voorbeeld van een bloeiend en gespecialiseerd ’s-Gravenpolders bedrijf. Een bedrijf dat ook letterlijk de veelkleurigheid van het ’s-Gravenpolderse bedrijfsleven in beeld brengt. Het gaat om De Witte Print&Design gevestigd op het industrieterrein aan de Rangeerstraat. Eigenaren Dave en Rianne de Witte vertellen ons enthousiast over het ontstaan en het reilen en zeilen van hun onderneming. Lees maar mee!

De Witte Print & Design

  

Dave & Rianne

De Witte Print & Design startte per 1 januari 2015 hier in ‘s-Gravenpolder.

Het is op een zonnige donderdagmorgen in oktober als we als redactie hierop terugkijken in het bedrijf aan de Rangeerstraat no. 47. Donderdagmorgen is de morgen waarop Dave (38 jaar) en Rianne (37 jaar) namelijk beiden op de zaak aanwezig zijn. Een interview zonder Rianne is voor Dave onbestaanbaar. “We doen dit bedrijf echt samen”, zo zegt hij en dat wordt bevestigd door Rianne die ook aan het bedrijf verbonden is en ondanks haar administratieve achtergrond dit werk toch ook erg leuk vindt. Naast haar werk in de huishouding verzorgt Rianne niet alleen de volledige administratie, maar ook veel (voorbereidend) opmaakwerk.

Vanuit Goes

Het was 2014 toen Dave door zijn toenmalige Goese werkgever werd aangeboden om het bedrijf waar hij toen werkte, voor het grootste gedeelte over te nemen. Dat aanbod leidde er toe dat hij besloot voor zichzelf te beginnen en het bedrijf in ’s-Gravenpolder voort te zetten onder een andere naam.

Daartoe bleken zijn reeds 3 jaar terug gemaakte plannen nog bijzonder goed toepasbaar. Het beoogde pand op het industrieterrein hier in ’s-Gravenpolder stond nog steeds leeg. Ten opzichte van Goes zagen Dave en Rianne nogal wat voordelen in ‘s-Gravenpolder. Uiteraard als de eigen woonplaats, Rianne is hier geboren en getogen, maar ook de goede bereikbaarheid en centrale ligging van ’s-Gravenpolder en het ontbreken van een dergelijk bedrijf in ons dorp speelden een rol. Dat bleek goed ingeschat, want nog steeds zijn deze ondernemers blij met de vele opdrachten die vanuit het ’s-Gravenpolderse hun start tot een succes maakten.

Heel Zeeland

Inmiddels zijn we bijna 4 jaar verder en is het klantenbestand zodanig uitgebreid dat Dave en Rianne zonder de nodige hulp van familie en stagiaires de vele opdrachten vanuit heel Zeeland nog nauwelijks kunnen behappen. Het bedrijf biedt namelijk binnen de diverse takken van de bedrijfsvoering exclusieve diensten tegen een zeer concurrerende prijs.

Nu ook alle zeer geavanceerde druk- en fotomachines nieuw zijn vervangen wordt dan ook heel voorzichtig uitgekeken naar de inzet van personeel en een ruimere huisvesting. Uitbreidingsmogelijkheden zien deze ondernemers nog voldoende. Door de stroom van opdrachten waaronder van enkele grote vaste klanten is van acquisitie en een effectief relatiebeheer de laatste jaren nauwelijks meer sprake geweest.

(bijna) Alles is mogelijk

De Witte Print en Design kent 4 takken van sport, te weten: Drukwerk, Fotografie, Sign (groot formaat buitenreclame) en Design (Ontwerp). Er valt bijna geen opdracht te bedenken die het bedrijf niet weet uit te voeren. Zo worden aan één van de opdrachtgevers 80.000 fotoafdrukken per jaar geleverd, voor een andere alle museumexposities verzorgd en voor weer een andere een product geleverd dat tot voor kort alleen ver buiten onze provinciegrenzen te verkrijgen viel. Staaltjes van vakwerk vallen er te bewonderen. De slogan is dan ook heel terecht: (bijna) Alles is mogelijk.

Wie bedenkt dat alleen het exclusieve werk bij de Witte Print&Design in goede handen is zit er goed naast. Aan een eenvoudig geboortekaartje wordt evenveel aandacht besteed als aan een grote order. Naast een scherpe prijs en een uitgebreide keuze kan drukwerk ook gepersonaliseerd worden geleverd, dat betekent dat de hele verzending door De Witte Print en Design wordt verzorgd.

Kortom: De Witte Print&Design is een bedrijf om als ’s-Gravenpolder trots op te zijn.

Wij wensen Dave en Rianne dan ook nog een succesvol en langjarig ondernemersbestaan.

AJW/WU