Den Dekker Bouw

’s-Gravenpolder heeft een zeer gevarieerd en levendig bedrijfsleven. Deze keer brengen we een al jaren bestaand en puur ’s-Gravenpolders bedrijf in beeld. Dat is op de valreep, want per 31 december aanstaande beëindigen Ko en Betsy den Dekker hun bedrijf Den Dekker Bouw aan de Industriestraat. Hier hun verhaal:

Vanaf 1933

“Ja in 1933, nu dus 87 jaar geleden, is het allemaal begonnen”, vertelt Ko den Dekker. “Mijn vader is toen op 23-jarige leeftijd aan de Provincialeweg gestart met de handel in aardappelen, groenten en fruit met daarnaast een groothandel in brand- en timmerhout. De voortuin van onze woning aan de Provincialeweg lag toen vol met handel. Hij had ook een “transportbedrijf”.

In 1953 werd een perceel grond aan de Lange Mairedijk verkregen en uiteindelijk is daar omheen het huidige bedrijf ontstaan. Zelf heb ik op 18-jarige leeftijd het bedrijf van mijn vader overgenomen. Daarvoor moest destijds officieel toestemming worden verleend. Er werd je dan beperkte handlichting verstrekt”. In 1962 haalde jonge ondernemer Ko zijn aannemingspapieren en breidde het bedrijf zich steeds verder uit in de aannemerij.

Volle kracht vooruit

Onder leiding van Ko den Dekker werden veel kansen die de markt bood benut. Bijvoorbeeld in 1976 begon hij met het aanbieden van elektrotechnische diensten, Bertus is in dit verband een veelzeggende naam, en in 1984 richtte hij zich op de Kunststofmarkt met zelfs een eigen fabriek onder de naam Dekura=Dekker Kunststof Ramen.

En ook: Welke professionele klusser in ’s-Gravenpolder en wijde omgeving kent de Bouwshop van Den Dekker inmiddels niet en welke zandbak is er nu niet gevuld met zand van Ko den Dekker. Onder deze titel mag uiteraard niet ongenoemd blijven de verdiensten van Betsy de vrouw van Ko die al die jaren in de zaak heeft meegewerkt, met hun 3 kinderen, een echt familiebedrijf dus.

Nieuwe situatie

Omdat er van opvolging geen sprake is, hebben zij besloten, de bouwmarkt te sluiten en alle bouw-activiteiten te beëindigen. De nog negen personeelsleden hebben allen elders werk gevonden.

Vrijdag 18 december is de laatste dag dat de bouwmarkt geopend is.

Toekomstwensen

We zullen dit door en door ’s-Gravenpolders bedrijf echt gaan missen, maar nemen graag de dank in ontvangst zo die hieronder door Ko en Betsy is verwoord. Op onze beurt bedanken we hen voor hun positieve bijdrage aan ondernemend ’s-Gravenpolder en wensen hen samen nog een goede toekomst.

AJW/WU