Happy Voices

December 2019

’s-Gravenpolder heeft een rijk en bloeiend verenigingsleven. Dit keer wordt het koor Happy Voices, o.a. jaarlijks vertegenwoordigd op de ’s-Gravenpolderse Braderie, in beeld gebracht. We spraken met de bestuursleden Ineke Bouwens en Wijnie Nauta.

Happy Voices

Bestuursleden Ineke Bouwens (links) en Wijnie Nauta (rechts).

Bijna 35 jaar jong

Het begon met een koor van 20 leden, dat is opgericht op 3 september 1985. De eerste repetities vonden nog plaats in dorpshuis “Vijverzicht” in Borssele en in december vond er al een optreden tijdens de kerstzangavond plaats samen met nog twee andere koren. Later werd er gerepeteerd boven garage “De Munck”, ook in Borssele.

Vrolijke stemmen naar ‘s-Gravenpolder

In 1986 ontstond de naam Happy Voices, dat vrolijke stemmen betekent. Vrolijke stemmen, welke mogen zingen van Gods grootheid en daarmee het evangelie uit mogen dragen. Sinds begin 2000 werd er besloten om met de repetitieavonden te verhuizen naar ’s-Gravenpolder. Er waren op dat moment vrijwel geen leden meer uit het dorp Borssele en de nieuwe repetitieruimte lag een stuk centraler voor andere leden uit de regio. Op maandagavond vinden (nog steeds) van 19.45 uur tot 21.45 uur de repetities plaats in “De Ontmoeting” aande ‘s-Gravenstraat 1.

Autochtone dirigente

De ’s-Gravenpolderse Jacoline van der Plasse is sinds 2005 dirigente van het koor. Voorafgaand hieraan zong ze zelf ook mee in Happy Voices en in datzelfde jaar startte ze ook met de dirigentenopleiding in Tilburg. Deze heeft ze met goed gevolg in 2008 afgerond. Sinds 2016 is Jacoline ook dirigente van het koor Testimony uit Goes.

Meerdere optredens

De meeste optredens van Happy Voices vinden plaats in kerken, verzorgingshuizen en op zangavonden. Het repertoire bestaat uit moderne christelijke muziek in zowel het Nederlands als Engels. Ook is er een combo bij aanwezig wat op dit moment bestaat uit een gitarist en een drummer. Het koor telt momenteel een 30-tal leden, variërend in leeftijd van 40 tot 70 jaar. Het merendeel bestaat uit vrouwelijke leden. Er wordt 8 tot 10 keer per jaar een optreden verzorgd. In december 2019 is er een optreden gepland in “Vorsvliet” en tijdens de Kerstnachtdienst in de Maartenskerk te ’s-Gravenpolder. Op 3 en 4 april 2020 vindt er samen met Testimony een paasconcert plaats in de Maranathakerk te Goes.

Dringend gezocht

Happy Voices is momenteel dringend op zoek naar een toetsenist. Het is belangrijk dat deze kerkelijk meelevend is. Ben je zelf toetsenist of weet je iemand? Laat het ons gerust weten. Vind je het fijn om te zingen? We kunnen altijd nieuwe koorleden gebruiken. Je bent van harte welkom op één van de repetitieavonden. Mannenstemmen, tenoren en bij voorkeur ook bassen, zijn meer dan welkom!

 

Kijk voor meer informatie op:
http://www.koorhappyvoices.nl

of stuur een e-mail naar info@koorhappyvoices.nl