Meestermetselaar Rens-Jan Braam

In de rubriek ’s-Gravenpolder-Bizonder besteden we aandacht aan een bijzondere ’s-Gravenpolderse gebeurtenis, een bijzonder gebouw en/of persoon. Dit keer is dat een nog jonge geboren en getogen ’s-Gravenpoldenaar, die dit voorjaar meedeed aan een nationaal kampioenschap. Lees en kijk mee om wie het gaat.

Steen voor steen

We spreken met Rens-Jan Braam, 21 jaar jong, werkzaam als metselaar bij Bouwbedrijf Schrijver en stellen hem de vraag hoe hij met succes heeft deel kunnen nemen aan

de Nationaal kampioenschappen / Landelijke vakwedstrijden, de zogenaamde Skills Heroes. “Wel”, zegt Rens-Jan, “vanaf het 2e jaar van de middelbare school ben ik vanuit de diverse snuffelstages geïnteresseerd geraaktin metselen en heb mijn middelbare schoolopleiding afgerond met metseldiploma niveau 1. Daarna heb ik mijn opleiding voortgezet bij Scalda / Bouwmensen in Goes en kreeg ik bij Bouwbedrijf Schrijver een stageplaats.

Zo heb ik in de afgelopen 4 jaar als het ware steen voor steen mijn niveau 2 en niveau 3 diploma behaald”.

 

Echt team

“Waarom heb je meegedaan aan het Nationaal Kampioenschap, Rens-Jan?” “Ik ben gevraagd door Scalda / Bouwmensen en houd van het aangaan van uitdagingen samen met anderen. Jaarlijks worden de Skills Heroes / Landelijke vakwedstrijden voor MBO studenten georganiseerd en door Scalda wordt dan alles tot in de puntjes verzorgd om te kunnen deelnemen. Het is dan echt één team, dat er op uittrekt.
Vanzelfsprekend doe ik het ook om mijn kennis en kunde in de praktijk te kunnen brengen. Ik hou speciaal van bijzonder metselwerk”.

 

Bijna goud

“Dit jaar werden de wedstrijden gehouden in Leeuwarden en vorig jaar in Amsterdam.
Ook toen heb je meegedaan. Heb je nog iets extra’s gedaan om hoog te eindigen in Leeuwarden?” “Jazeker in Amsterdam was ik 6e en verloor ik op snelheid punten.
Ik heb nu zelf een klok meegenomen. Ik kreeg 2ó dag / 17ó uur de tijd voor mijn werkstuk en heb daarop de klok ingesteld met als eindresultaat een 2e prijs ofwel Landelijk zilver.

 

Vakman in hart en nieren

We wensen deze ’s-Gravenpolderse topvakman nog heel veel (bijzonder) metselwerk toe en feliciteren hem van harte met de tot op heden bereikte resultaten.

 

AJW/WU