Techni-C-All Computer

Rubriek In de Kijker, september 2019

’s-Gravenpolder heeft een zeer gevarieerd en levendig bedrijfsleven. Deze keer brengen we een computerbedrijf in de kijker. Het gaat om Techni-C-all Computer, dat al 19 jaar lang gevestigd is op het industrieterrein aan de Spoorstraat. We spraken daar met ondernemer / eigenaar Marten Kampstra.

De mens en zijn computer

“Marten jij adverteert al lange tijd met de slogan: “Het bedrijf met tijd en aandacht  voor  mens  en  machine”.  Wat  bedoel je daar precies mee? “, zo startten we het gesprek met deze ’s-Gravenpolderse ondernemer. “Wel daar bedoel ik mee”, antwoordt Marten, “dat ik meer wil dan alleen de machine repareren. Ik wil ook de mens achter de computer bij mijn werk betrekken. Toen ik nu bijna 20 jaar terug met mijn bedrijf begon constateerde ik al veel eenzaamheid vooral onder ouderen en van hulp bieden aan mensen word ik gelukkig.

Op basis van die combinatie van werken en helpen heb ik toen besloten bij mijn reparatiewerkzaamheden ook tijd te nemen voor‘koffie en een (toelichtend) praatje’zonder die tijd uiteraard aan de klant door te berekenen. Ik leef dus echt mee met mijn klanten en nogmaals daar word ik echt gelukkig van. Vandaar dus die slogan”.

Fifty-fifty

“Wie zijn je klanten?”, zo vervolgen we.
Marten: “Ik ben heel klein vanuit huis met uitsluitend particulieren begonnen en door voornamelijk mond-tot- mond reclame heb ik een vrij vaste klantenkring opgebouwd bestaande uit bedrijven en particulieren. Inmiddels besteed ik zo’n 50% van mijn tijd aan bedrijven en zo’n 50% aan particulieren afkomstig uit heel Zeeland en indien gewenst daarbuiten”.

Alles technisch

Techni-C-all(uittesprekenalsTechnikal) bestaatuitdewoorden techni=techniek, all=alles en C-all (oproepen). Dat lijkt erop dat je voor alles bent op te roepen op computergebied?
“Ja dat is ook zo”, antwoord Marten, “Ik ben inzetbaar voor o.a. reparaties, netwerken, software, verkoop, inspectie en advies, vandaar die gekozen naam”.

“Hoe ben je eigenlijk in dit vak hier in ’s-Gravenpolder terecht gekomen?”
“Ik ben opgeleid als elektromonteur, heb in een Radio-TV-zaak gewerkt en daarna o.a. jaren bij een Goes’ computerbedrijf, het laatst als chef-werkplaats. In 2000 ben  ik  vanuit  huis  hier in ’s-Gravenpolder voor mezelf begonnen. Vrij kort daarna heb ik in deze bedrijfsunit hier aan de Spoorstraat mijn intrek genomen. Omdat ik het uitvoerende werk graag zelf doe en blijf doen werk ik zonder personeel. Wel heb ik 2 tot 3 stagiaires per jaar en een collega-ondernemer die mij kan vervangen en assisteren op piekmomenten. Voor de opleiding en begeleiding van de stagiaires beschik ik over een SBB-erkenning. Mijn vakkennis hou ik voornamelijk bij door online studie en tevens ben ik lid van ICT waarborg en niet  te vergeten inmiddels heb ik een 30-jarige praktijkervaring achter de rug.

Lust en leven

Tot slot vragen we de 64-jarige Marten naar zijn toekomst- wensen.
Marten: Mijn werk is mijn lust en mijn leven. Ik help graag mensen en hoef niet rijk te worden. Ik wil dan ook zolang ik kan doorgaan met mijn onderneming. Ook met mijn vrijwil- ligerswerk als EHBO-instructeur, en als sponsor en vrijwilliger van de ’s-Gravenpolderse Avondvierdaagse.
We wensen Marten dan ook nog vele gezonde ’s-Gravenpol- derse jaren toe.

Voor de bereikbaarheidsgegevens; zie de advertentie hier- naast en de website www.techni-c-all.nl.

AJW/WU